Vooronderzoek

We horen graag uw ervaringen en voorgeschiedenis. Verder is het belangrijk om voldoende te weten van uw medische achtergrond. Vooraf ontvangt u van ons een medische vragenlijst die u van tevoren invult. De ingevulde lijst wordt tijdens het eerste bezoek besproken.

Eerste bezoek implantologie

Er worden één of meer röntgenfoto’s genomen en door middel van mondonderzoek wordt de gebitssituatie en botsituatie bepaald. Het is belangrijk dat er geen ontstekingen in de mond aanwezig zijn, met nadruk op (vrijwel) gezond tandvlees. Het plaatsen van een implantaat in een ontstoken gebied is niet wenselijk.

Als er ontstekingen aan het tandvlees zijn die ongemerkt botverlies veroorzaken (parodontitis), dan is het verstandig deze eerst te behandelen. Dit is bijna altijd goed oplosbaar. Anders ontstaat gevaar voor het ontstaan van vergelijkbare ontsteking en botverlies rond de implantaten (peri-implantitis) waardoor deze verloren kunnen gaan. De kans op het ontstaan van peri-implantitis mag men niet onderschatten en is circa tien tot twintig keer groter bij parodontitis. Wereldwijd komt peri-implantitis bij circa 25 % van alle implantaten voor, meestal ongemerkt. Indien er niet voldoende bot of tandvlees aanwezig lijkt te zijn (bij verlies van een tand of kies gaat ook bot en tandvlees verloren) dan worden de mogelijkheden van herstel besproken. 

Behandelplan en begroting

Als een implantaat mogelijk lijkt, worden de globale kosten besproken (zie ook 'wat kost het ongeveer'). Als behandeling gewenst is, wordt soms een vervolgafspraak voor aanvullend 3D-Röntgenonderzoek gemaakt. Na het eerste bezoek of eventueel aanvullend 3D-Röntgenonderzoek ontvangt u een behandelplan en een begroting. Wanneer definitief besloten wordt een of meer implantaten te plaatsen, worden de vervolgafspraken voor behandeling gemaakt.